Bekijk hier de Wegwijzer voor Utrechtse gezinnen
met weinig geld. Met tips! 

arrow_backTerug

Langdurig ziek

Ik ben langdurig ziek, wat nu?

Als je langdurig ziek bent, komt er veel op je af. Ook voor je inkomen kan dit gevolgen hebben. Misschien zijn er regelingen en bijdragen die je kunt aanvragen.    
 
Wij helpen je graag met alles op een rijtje zetten. Zoeken samen met jou uit waar je recht op hebt. En wat je vooral niet moet vergeten.  
 
Goed geïnformeerd zijn helpt écht. En het zorgt voor meer overzicht. Loop daarom vooral binnen bij De Geldzaak of maak een afspraak met één van onze vrijwilligers of experts.   
 
Wil jij ook een handige map voor je post en rekeningen? Haal de gratis U-Map bij De Geldzaak op steenweg 20. Mét tips en handige informatie.  

GZ Studente

Waar kun je mee aan de slag?  
Langdurige ziekte kan leiden tot extra uitgaven en vaak ook tot verlaging van het inkomen. Maak een overzicht van je (verwachte) inkomsten en uitgaven. En voorkom dat je geld misloopt of moet terugbetalen! Kijk in de Checklist inkomsten op orde welke landelijke en Utrechtse voorzieningen er zijn.  
 
Kijk goed of je huidige pakket bij je zorgverzekering aansluit op jouw situatie. Er is ook de U-polis. Dit is de collectieve zorgverzekering van de gemeente Utrecht.  
 
Als je hoge zorgkosten hebt door een chronische ziekte of een beperking heeft de gemeente Utrecht de Regeling tegemoetkoming zorgkosten. Je krijgt een bijdrage van € 200 per jaar als je zorgkosten hebt die niet worden vergoed.  
 
Doe aangifte van de belasting als je zorgkosten hebt die niet worden vergoed. De aftrek van zorgkosten verlaagt het belastbaar inkomen. Dit betekent dat je meestal geld terugkrijgt van de Belastingdienst. Het lagere belastbaar inkomen kan ervoor zorgen dat je recht hebt op financiële voorzieningen, zoals de toeslagen van de Belastingdienst.  
 
Meer weten?  
Jouw situatie roept veel vragen op. Hoeveel loon betaalt je werkgever als je een tijdje niet kunt werken? Wanneer heb je recht op een (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheidsuitkering? Wat betekent langdurig ziek zijn voor je pensioen? Op Wijzer in Geldzaken vind je allerlei informatie en uitleg over wat je moet doen als je langdurig ziek bent.   
 
Op de website van UWV kun je ook meer informatie vinden over je inkomen tijdens je ziekte. 
 
Meld je aan voor de gratis bijeenkomsten Financiën ziek bij de werkgever of Financiën bij arbeidsongeschiktheid. Je krijgt tijdens deze bijeenkomsten veel informatie en antwoorden op je vragen. Ook krijg je tips om rond te komen met minder geld.  
 
We helpen je graag, neem gerust contact op.  
 

Kom in contact

Als je je zorgen maakt, dan is het goed dat je contact opneemt. Misschien heb je wel recht op subsidie of een bepaalde uitkering. Mogelijk kunnen we je helpen met tips. 

Of stuur een e-mail naar info@degeldzaak.nl

Of kom langs

Steenweg 20 - zonder ballonnen

De Geldzaak

Steenweg 20

Maandag en donderdag van 13:00 uur tot 17:00 uur. Dinsdag, woensdag en vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur.

Bibliotheek Neude

Bibliotheek Neude

Inloopspreekuur

Neude 11

elke donderdag van 15:00 tot 17:00 uur

Bibliotheek Kanaleneiland

Bibliotheek Kanaleneiland

Inloopspreekuur

Al-Masoedilaan 188

Elke woensdag van 10:30 tot 12:30 uur

Buurtcentrum Oase

Buurtcentrum de Oase

Inloopspreekuur

Cartesiusweg 11

Elke dinsdag van 15:00 tot 17:00 uur.

Hoge weide

Buurtcentrum Hoge Weide

Inloopspreekuur Buurtcentrum Hoge Weide

Laurierweg 104

elke donderdag van 10:00 tot 12:00 uur

HU GEZOND&WEL Centrum

GEZOND&WEL centrum HU, Utrecht Science Park

Inloopspreekuur

Bolognalaan 101

elke donderdag van 12:00 tot 14:00 uur

Foto De Dreef Overvecht

Buurtcentrum de Dreef

Inloopspreekuur

Schooneggendreef 27C

Elke donderdag van 9:30 tot 11:30 uur

zie kaart