Bekijk hier de Wegwijzer voor Utrechtse gezinnen
met weinig geld. Met tips! 

arrow_backTerug

Ontslag

Ik ben mijn baan verloren, wat nu?

Als je je werk verliest of je arbeidscontract eindigt, kan dat ingrijpend zijn. Ook voor je financiën heeft het gevolgen.   

Wij helpen je graag met alles op een rijtje zetten. Zoeken samen met jou uit waar je recht op hebt. En wat je vooral niet moet vergeten. 

Goed geïnformeerd zijn helpt écht. En het geeft rust. Loop daarom vooral binnen bij De Geldzaak of maak een afspraak met één van onze vrijwilligers of experts.  

Wil jij ook een handige map voor je post en rekeningen? Haal de gratis U-Map bij De Geldzaak op Steenweg 20. Mét tips en handige informatie. 

GZ Jongen

Waar kun je mee aan de slag?  

Heb je recht op een werkeloosheidsuitkering (WW)? Zorg dat je die op tijd aanvraagt bij het UWV. Minimaal een week voordat je zonder werk zit, tot uiterlijk een week daarna. Anders heb je kans dat je de 1ste maand minder geld krijgt. Een handig hulpmiddel bij de WW-aanvraag is het Stappenplan WW op de site van UWV. 

Om WW uitbetaald te krijgen, geef je per de 1ste van de maand door of je wel of geen inkomen hebt ontvangen. Daarna duurt het nog een aantal dagen voordat het geld op je rekening staat. Dus bij de overgang van looninkomen naar WW kan er zomaar langer dan een maand tussen zitten.  Bekijk dus goed wat dit voor je vaste lasten betekent. 

De hoogte van een WW-uitkering ligt 30% lager dan je loon. Voorkom dat je geld misloopt of moet terugbetalen! Kijk in de Checklist inkomsten op orde welke landelijke en Utrechtse voorzieningen er zijn.  

Soms heb je maximaal 3 maanden recht op een WW-uitkering. Als je dan nog geen nieuw werk hebt gevonden, vraag je bijstand aan bij de gemeente via Uitkeringen | Gemeente Utrecht 

Als je kinderen hebt die naar de opvang gaan, vergeet dan niet de kinderopvangtoeslag op tijd te stoppen. Je hebt er nog 3 maanden recht op vanaf je laatste werkdag. Zeg de toeslag op vóórdat de 2de maand voorbij is. Zo voorkom je dat je na 3 maanden nog toeslag krijgt die je later moet terugbetalen. 

Meer weten?  

Jouw nieuwe situatie roept een hoop vragen op. Heb je recht op een ontslagvergoeding? Hoe lang krijg je WW? Wat betekent werkloos zijn voor je pensioen? Op Wijzer in Geldzaken vind je allerlei informatie en uitleg over wat je moet doen als je je baan verliest. 

Meld je aan voor een gratis bijeenkomst Financiën bij ontslag. Zo'n bijeenkomst helpt je om grip te krijgen of te houden op je nieuwe financiële situatie.  Je krijgt veel informatie en antwoord op je vragen. 

Heb je een bijstandsuitkering en ben je op zoek naar werk? Dan kun je bij verschillende organisaties in Utrecht terecht voor hulp bij sollicitaties. Denk bijvoorbeeld aan geschikte kleding voor je  sollicitatiegesprek, een informatieve app of een jobcoach. Lees meer op Aan het werk.  
 

We helpen je graag, neem gerust contact op.  

Kom in contact

Als je je zorgen maakt, dan is het goed dat je contact opneemt. Misschien heb je wel recht op subsidie of een bepaalde uitkering. Mogelijk kunnen we je helpen met tips. 

Of stuur een e-mail naar info@degeldzaak.nl

Of kom langs

Steenweg 20 - zonder ballonnen

De Geldzaak

Steenweg 20

Maandag en donderdag van 13:00 tot 17:00 uur. Dinsdag, woensdag en vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur.

Bibliotheek Kanaleneiland

Bibliotheek Kanaleneiland

Inloopspreekuur

Al-Masoedilaan 188

Elke woensdag van 10:30 tot 12:30 uur.

Buurtcentrum Oase

Buurtcentrum de Oase

Inloopspreekuur

Cartesiusweg 11

Elke dinsdag van 15:00 tot 17:00 uur.

Hoge weide

Buurtcentrum Hoge Weide

Inloopspreekuur Buurtcentrum Hoge Weide

Laurierweg 104

Elke donderdag van 10:00 tot 12:00 uur.

HU GEZOND&WEL Centrum

GEZOND&WEL Centrum HU

Inloopspreekuur

Bolognalaan 101

Elke donderdag van 12:00 tot 14:00 uur.

Foto De Dreef Overvecht

Buurtcentrum de Dreef

Inloopspreekuur

Schooneggendreef 27C

Elke donderdag van 9:30 tot 11:30 uur.

zie kaart