Bekijk hier de Wegwijzer voor Utrechtse gezinnen
met weinig geld. Met tips! 

arrow_backTerug

Op jezelf wonen

Ik ga op mezelf wonen, wat moet ik allemaal regelen?

Als je op jezelf gaat wonen komt er veel op je af. Het is een mooie en spannende volgende stap. Je gaat een woonruimte zoeken of je hebt al een woning gevonden. Het is ook belangrijk om na te denken hoe jouw financiële plaatje eruitziet.  

Wij helpen je graag om alles op een rijtje te zetten. Zoeken samen met jou uit waar je recht op hebt. En wat je vooral niet moet vergeten.   

Goed geïnformeerd zijn helpt écht. En het geeft rust. Loop daarom vooral binnen bij De Geldzaak of maak een afspraak met één van onze vrijwilligers of experts.   

Wil jij ook een handige map voor je post en rekeningen? Haal de gratis U-Map bij De Geldzaak op Steenweg 20. Mét tips en handige informatie.   

GZ Jongen

Waar kun je al mee aan de slag?  

Het is belangrijk om goed verzekerd te zijn als je op jezelf gaat wonen. Denk bijvoorbeeld aan het afsluiten van een WA verzekering. Bekijk ook of je recht hebt op toeslagen van de Belastingdienst, zoals zorgtoeslag en huurtoeslag.  

Informeer voor de inrichting van je nieuwe woning eerst eens bij familie en vrienden. Misschien hebben zij nog meubels staan die ze niet meer gebruiken. Er zijn ook veel kringloopwinkels in Utrecht die meubels verkopen voor een leuk prijsje.  
 
Als je hulp kunt gebruiken bij het maken van een overzicht van je (verwachte) kosten en inkomsten, kun je terecht bij De Geldzaak. We zetten samen met jou je geldzaken op een rijtje.  
 
Meer weten?  

Wijzer in geldzaken   
Een checklist voor als je op jezelf gaat wonen. Plus welke praktische geldzaken je moet regelen.  

Checkjekamer.nl 
Via deze website kun je controleren of je niet te veel huur betaalt voor je kamer, studio of appartement. De kale huurprijs is wettelijk vastgesteld. Als je te veel betaalt, kun je huur terugvragen via de huurcommissie. 

Checklist inkomsten op orde   
Soms kom je in aanmerking voor landelijke of Utrechtse regelingen of toeslagen. Wij zoeken het graag samen met je uit. Zodat jij precies weet hoe het zit met jouw geldzaken.  
 
Kringloopwinkels in Utrecht 
Als je op zoek bent naar goedkope meubels voor je nieuwe woning, loont het om eens te kijken bij een kringloopwinkel. Er zijn 37 kringloopwinkels in Utrecht. Ook hebben veel buurthuizen weggeeftafels. 

We helpen je graag, neem gerust contact op.   

Kom in contact

Als je je zorgen maakt, dan is het goed dat je contact opneemt. Misschien heb je wel recht op subsidie of een bepaalde uitkering. Mogelijk kunnen we je helpen met tips. 

Of stuur een e-mail naar info@degeldzaak.nl

Of kom langs

Steenweg 20 - zonder ballonnen

De Geldzaak

Steenweg 20

Maandag en donderdag van 13:00 tot 17:00 uur. Dinsdag, woensdag en vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur.

Bibliotheek Kanaleneiland

Bibliotheek Kanaleneiland

Inloopspreekuur

Al-Masoedilaan 188

Elke woensdag van 10:30 tot 12:30 uur.

Buurtcentrum Oase

Buurtcentrum de Oase

Inloopspreekuur

Cartesiusweg 11

Elke dinsdag van 15:00 tot 17:00 uur.

Hoge weide

Buurtcentrum Hoge Weide

Inloopspreekuur Buurtcentrum Hoge Weide

Laurierweg 104

Elke donderdag van 10:00 tot 12:00 uur.

HU GEZOND&WEL Centrum

GEZOND&WEL Centrum HU

Inloopspreekuur

Bolognalaan 101

Elke donderdag van 12:00 tot 14:00 uur.

Foto De Dreef Overvecht

Buurtcentrum de Dreef

Inloopspreekuur

Schooneggendreef 27C

Elke donderdag van 9:30 tot 11:30 uur.

zie kaart