Bekijk hier de Wegwijzer voor Utrechtse gezinnen
met weinig geld. Met tips! 

arrow_backTerug

Rondkomen

Hoe kom ik rond?

Lukt het jou om elke maand voldoende geld te hebben om alle kosten te betalen? Of wil je liever wat geld sparen om dat ene doel te behalen of product te kunnen kopen? Rondkomen is voor iedereen anders. Maar als het niet lukt dan geeft het stress.  

Wij helpen je graag met alles op een rijtje zetten. Zoeken samen met jou uit waar je recht op hebt. En wat je vooral niet moet vergeten.  

Goed geïnformeerd zijn helpt écht. En het geeft rust. Loop daarom vooral binnen bij De Geldzaak of maak een afspraak met één van onze vrijwilligers of experts.   

Wil jij ook een handige map voor je post en rekeningen? Haal de gratis U-Map bij De Geldzaak op Steenweg 20. Mét tips en handige informatie.   

GZ_ Dame

Lukt het om een overzicht te maken van je (verwachte) kosten en inkomsten? 
Dat is geweldig, want het is een belangrijke eerste stap. Je ziet al snel of je nog geld overhoudt of juist niet. Heb je hierbij hulp nodig, dan ben je zeker niet de enige. Schakel ons vooral in. Dit is waar we goed in zijn. Of gebruik dit handige digitale budgetoverzicht. 

Als je jouw inkomsten en uitgaven weet, dan zie je wat je overhoudt om van te leven. Is dit te weinig? Kijk dan goed naar wat je maandelijks uitgeeft. Veel banken hebben een app waarin je dat kunt doen.
Misschien zijn er toeslagen of voorzieningen waardoor je beter rond kan komen. Dit hangt af van je situatie. Bekijk hier de checklist inkomsten op orde.  

Meer weten?  

Op internet vind je veel goede websites over rondkomen met je geld, Nibud en Wijzer in geldzaken.

Kom je af en toe geld tekort of houd je juist geld over? De gemeente Utrecht werkt samen met Startpunt Geldzaken, waar je een geldplan kan maken dat bij je financiële situatie past. 

Of maak gebruik van het huishoudboekje van de gemeente Utrecht. De gemeente Utrecht betaald dan je vaste lasten. Deze dienst is gratis. 

Volg een bijeenkomst Financiën na de bijstand, slim omgaan met minder geld (u-centraal.nl). Je krijgt informatie over je toekomstige financiële situatie. Deelname aan de workshop is gratis. 

We helpen je graag, neem gerust contact op. 

Kom in contact

Als je je zorgen maakt, dan is het goed dat je contact opneemt. Misschien heb je wel recht op subsidie of een bepaalde uitkering. Mogelijk kunnen we je helpen met tips. 

Of stuur een e-mail naar info@degeldzaak.nl

Of kom langs

Steenweg 20 - zonder ballonnen

De Geldzaak

Steenweg 20

Ma 13:00 tot 17:00. Di 9:00 tot 17:00. Wo 9:00 tot 17:00. Do 13:00 tot 17:00. Vrij 9:00 tot 17:00.

Bibliotheek Kanaleneiland

Bibliotheek Kanaleneiland

Inloopspreekuur

Al-Masoedilaan 188

Elke woensdag van 10:30 tot 12:30 uur.

Buurtcentrum Oase

Buurtcentrum de Oase

Inloopspreekuur

Cartesiusweg 11

Elke dinsdag van 15:00 tot 17:00 uur.

Hoge weide

Buurtcentrum Hoge Weide

Inloopspreekuur Buurtcentrum Hoge Weide

Laurierweg 104

Elke donderdag van 10:00 tot 12:00 uur.

HU GEZOND&WEL Centrum

GEZOND&WEL Centrum HU

Inloopspreekuur

Bolognalaan 101

Elke donderdag van 12:00 tot 14:00 uur.

Foto De Dreef Overvecht

Buurtcentrum de Dreef

Inloopspreekuur

Schooneggendreef 27C

Elke donderdag van 9:30 tot 11:30 uur.

zie kaart